Gündem Sağlık

TÜRK KIZILAYI, KIZILELMA MEYDANINDA KAMPANYA DÜZENLEDİ

TÜRK KIZILAY’I SALİHLİ’DE KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Türk Kızılayı Manisa Şubesi gündüz Hamidiye Camii meydanında, akşam 17:30 – 23:30 saatleri arasında ise Kızılelma meydanı Naturel Patisseri önünde kan bağışı etkinliği düzenledi.

Corona virüsü pandemisi yüzünden bu güne kadar kan vermekten çekinen vatandaşların çoğunluğu Salihli’de 2 noktada gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katıldılar. Halk dilinde Karaman cami olarak bilinen Hamidiye cami önündeki etkinlikte 62 kan 13 ret, Kızılelma meydanındaki kan bağışı etkinliğinde ise 55 kan 10 ret olmak üzere toplamda 117 kan ünitesi gerçekleştirildi.

KIZILAY’DA STOKLAR KIRMIZI ALARM VERİYOR

Manisa Kan Bağışı Merkezi doktorlarından Ayhan Öteyüzoğlu; “Ege bölgesinde normalde 5 bin 6 bin arasında stok bulunurdu pandemiden dolayı vatandaşlar kan bağışı yapamayınca stoklarımızda 1.313 kırmızı kan ünitesi kaldı yani stoklar yüzde 80 azaldı. Şu an kritik seviyedeyiz.

Vatandaşlarımız kan merkezlerine gelmeye korkuyorlar, hiç kimse endişe etmesin kan merkezlerimiz son derece sterildir. Üstelik Corona virüs kanla bulaşan bir hastalık değil. Vatandaşlarımızdan beklentimiz Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarına katılmalarıdır” dedi.

KAN BAĞIŞINDA BULUNARAK HAYAT KURTARIN

Manisa Kızılay Kan Bağışı Merkezi Salihli İlçe Temsilcisi Ufuk Karabulut ise Salihli’de 2 noktada düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına Corona virüsü pandemisi korkusuna rağmen 140 müracaatın olması gurur verici bir şey. Kan vererek ihtiyaç sahiplerini hayata tutundurdukları için duyarlı Salihli halkına teşekkür ederiz. Stoklarımızın asgari seviyeye indiği bu günlerde vatandaşlarımızı kan bağışı bulunmaya davet ediyoruz diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir