Uncategorized

Salihli Çevre Derneği Avukatı Seçil Ege Beraat Etti.

Salihli’ye bağlı ve yasa gereği mahalleye dönüştürülen Çapaklı Köyü’nde yapılması planlanan Biyogaz Enerji Santraline karşı 23 Temmuz 2020 tarihinde yapılan oturma eylemlerinden kaynaklı Av Seçil Ege Değerli hakkında açılan davanın karar duruşması 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Karar duruşmasında Av Seçil Ege, beraat etti
Duruşmada “2911 sayılı kanuna muhalefet” suçlamasıyla yargılanan Av Seçil Ege ve avukatı hazır bulundu. Ayrıca meslektaşlarına destek olmak için 7 Avukatın yanı sıra kentte bulunan ekoloji örgütleri de duruşmaya katıldı.


Salihli 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, savcılık makamı da Av. Seçil Ege’nin beraatını istedi. Beraat kararı sonrası, çok sayıda çevre derneğinin katılımı ile Salihli Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi.


“Bu davada Seçil Ege beraat etmiştir”


Av Seçil Ege’nin avukatı Yıldıray Çıvgın ise “Bugün Çapaklı Köyü’nde biyogaz tesisine karşı direnenleri temsil eden meslektaşımızın yargılamasına katıldık. Bugün bu davada Seçil Ege beraat etmiştir. Ancak biliyoruz ki bu davaların kendisi çevre mücadelesine gözdağıdır. Çevre mücadelesini yargılamaya çalışmaktır. Çevre mücadelesine avukatlık yapan mücadele edenleri temsil eden avukatlara bir dağı ve onları da bir yıldırma çalışmasıdır. Biz biliyoruz ki bu ne ilk davadır nede son olacaktır. Buy nedenle çevre mücadelesini savunmaya devam edeceğiz.”


Avukat Seçil Ege “Çevre mücadelesi, ekoloji mücadelesi Salihli ve Türkiye için hayati bir mücadeledir. Sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını savunmak en temel hakkımızdır. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Salihli halkıyla tüm köylerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz direnişlerden mücadelelerden gurur duyuyorum. Yaptığım hiçbir eylemden de pişmanlıkta duymuyorum. Yine hep birlikte mücadele etmeye hukuksuzluk karşısında talan politikaları karşısında direnmeye devam edeceğiz” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Ege Çevre Platformundan Tekin Karadağ rahmetli Melih Yücel’in “Ege Çevre Platformu” yazdığı şiirini Sazı ve sözüyle söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir