Eğitim Gündem Sanat

SALİHLİ ADLİYESİNDE “BİR KİTAP BİR UMUT” KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Salihli Adliye Sarayı Bahçesinde Covid-19 tedbirleri çerçevesinde sosyal mesafe kurallarına uyularak Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği “Bir Kitap Bir Umut” Kitap Bağış Kampanyası düzenlendi.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde düzenlenen “Bir Kitap, Bir Umut” isimli Ceza İnfaz Kurumları için kitap bağış kampanyası Salihli Adliyesi Bahçesinde yapılan törenle başladı.

 

Törene Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ziraat Odasa Başkanı Cem Yalvaç, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Yılmaz, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Gıyasettin Yoca, Salihli Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin UÇAR, Sosyal Hizmet Müdürü Alim Yavuz, Salihli Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği Başkanı Gündüz Aydın, İlçe Müftüsü  Adem Karakelebek, Salihli Sanat Dostları Başkanı Hatice Değirmenci Dirgen ve daire amirleri, basın mensupları  ile Salihlili Şair ve Yazarlar katıldı.

KAMPANYA 31 MAYIS-16 HAZİRAN ARASI DEVAM EDECEK

Törende konuşan T.C. Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık “Bir Kitap, Bir Umut” isimli proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’ün saat 11:00 de ilk kitap bağışını yapması ile başlayan ‘Bir Kitap Bir Umut’ kampanyasının amacının hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri olarak belirtildi.

Başsavcı Balık daha sonra bugün Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde başlatılan kamunun ve toplumun yararına olacağı kanaati oluşan önemli bir kampanyanın başlangıcı için toplanmış bulunmaktayız. Katılımlarınızdan dolayı sizlere ve tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

CEZA VE KURUMLARININ KÜTÜPHANELERİ ZENGİNLEŞTİRİLMELİ

Bir kitap bir umut isimli kitap bağış kampanyası ülkemiz genelinde yeni açılan Ceza İnfaz Kurumları ile kitap ihtiyacı olan Ceza ve Kurumlarının kütüphanelerine kitap açısından zenginleştirmeyi hedeflemektedir. 15 gün sürecek olan bu kampanya 31 Mayıs -16 Haziran tarihleri arasında aktif bir şekilde yürütülecektir.

Değerli misafirler bu kampanyaya sizlerin de desteğini bekliyoruz. Söz konusu tarihler arasında Salihli Adliyesi giriş katında oluşturulan kitap bağış ofisimize ve ilçemizin çeşitli yerlerine kurulan standartlara okunabilir güncelliğini kaybetmemiş, hükümlü ve tutuklu yararına olabilecek kitaplar bağışlayabilirsiniz.

Ceza infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlü olarak kalan vatandaşlarımızı, kurum içerisinde eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında okur-yazarlık eğitimden başlayarak ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimlerine devam etmektedir. Bu eğitim ve öğretim faaliyetlerinin içerisinde kurumlarımızın kütüphanelerinin zengin olması, çok sayıda kitap barındırması, hükümlü ve tutukluların rehabilite edilmesine ve tahliye sonrası tekrar suça karışmalarını minimum seviyeye indireceğinden kuşkumuz yoktur. Bu amaçla Bakanlığımızca başatılan kampanya çok önemli, sizlerinde kampanyaya katılımı ve vereceğiniz destekten dolayı teşekkürlerimi sunarım dedi.

Haber Mustafa TOGA

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir