Uncategorized

Salihli 50.Yıl Ortaokulu’nda Sağlıklı Yaşam ve Spor Projesi

50.Yıl Ortaokuluna bağlı anasınıfının ortağı olduğu “Healthy Kids, Happy Generation! Nutrition and physical activity education in kindergarten!”(Sağlıklı Çocuklar, Mutlu Nesiller! Anaokulunda beslenme ve fiziksel etkinlik eğitimi!) isimli Erasmus+ projesi kapsamında Romanya’dan Gradinita cu program prelungit nr. 4 ve İspanya’dan Colegio Publico De Educacion Infantily Primaria San Fernando okullarının temsilcileri olan misafir öğretmenler Salihli’ye geldiler. Yurtdışından 8 öğretmenin katılımıyla okulda ve ilçemiz genelinde sağlık ve spor üzerine etkinlikler düzenlendi. 

Proje faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Romanya’nın Iaşi(Yaş) kentindeki ortak okuldan 4 öğretmen ve İspanya/Madrid, Aranjuez kentinden de 4 öğretmen ilçemizi ziyaret ettiler. Okul Müdürü Fatih Akın, Proje Koordinatörü Davut Metin ve Anasınıfı Öğretmeni Neşe Üstüntaş koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklere bir hafta boyunca anasınıfı öğrencileri de katılım sağladılar. Misafirlerini kapıda çiçekler, kolonya ve şekerle karşılayan çocuklar yabancı öğretmenleriyle dans edip eğitici etkinlikler yaptılar. Fen Bilimleri Öğretmeni Gamze Aybar Şahin ile birlikte şekerli gıdaların vücudumuzu nasıl etkilediğiyle ilgili deneyler yapan öğrenciler gazlı içeceklerden uzak durmaya söz verdiler. Ayrıca okulda Uzman Doktor İlkay Kıvrak Çetin’in katılımıyla velilere yönelik Sağlıklı Beslenme Semineri düzenlendi. Ayrıca hafta boyunca Beden Eğitimi Öğretmenleri Güzin Aktaş ve Mehmet Karakuş liderliğinde obeziteyle mücadele kapsamında çeşitli sportif faaliyetler de gerçekleştirildi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen Çömlek Atölyesinde öğrenciler sağlıklı beslenmeyle ilgili kendilerine çeşitli güzellikte tabaklar hazırladılar. Misafirler ve öğrenciler ile birlikte Ebru sanatının da uygulandığı etkinliklerde öğrencilerin çok eğlendiği görüldü.

Masal Ormanı Parkında düzenlenen Mini Çocuk Maratonuna Anasınıfı öğrencilerinin tamamı, öğrenci velileri, öğretmenler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen’de katılım sağladı. Güneşli havada müzik ve yapılan etkinliklerle güzel görüntüler ortaya çıktı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen “Sağlıklı Beslenme ve Spor alışkanlığının erken yaşlarda kazandırılması çok önemli. Bu sebeple, Sağlıklı Çocuklar, Mutlu Nesil projesini önemsiyoruz. Misafirlerimiz ve öğrencilerimizle ilçemizde gerçekleştirilen etkinliklere katılım sağlamaktan keyif aldık. Projede emeği geçen Okul Müdürümüz ve öğretmen arkadaşlarıma çalışmalarından, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Minik yavrularımıza da sağlıklı, mutlu günler diliyorum.” şeklinde konuştu. Okul Müdürü Fatih Akın “50.Yıl Ortaokulu ailesi olarak sürekli Erasmus projeleri düzenliyor, misafirler ağırlıyoruz. Anasınıflarıyla yapılan etkinliklerimiz de oldukça renkli ve eğlenceli geçti. Projemize destek veren, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Anasınıfında oğlu bulunan Hakan Yüzer “Bu tür etkinliklerin çocuklarımız için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız bir hafta boyunca farklı bir diller konuşan insanlarla aynı ortamda bulundular. Onların gösterdikleri farklı müzikler ve uygulamalar, etkinlikleri sınıfta birlikte yaptılar. Emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Healthy Kids, Happy Generations” projesi dünya genelinde anasınıflarında fiziksel ve sportif faaliyetlerin yeterince üzerinde durulmadığı ve çocukların küçük yaşta aşırı derecede şekerli gıdalarla beslenmeye alıştırıldığı kanısı üzerine hazırlanmış ve proje yaygınlaştırma faaliyetleriyle okullar, öğrenciler, öğretmenler ve veliler üzerinde farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Yaz sonunda bitirilmesi planlanan proje kapsamında yapılan tüm etkinlikler yaygınlaştırma faaliyeti çerçevesinde diğer anasınıflarıyla da paylaşılacak ve projenin etkisinin yayılması sağlanmış olacak. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir